// ERC Nemzeti kapcsolattartó pont

Eredményt hirdetett az ERC a 2017. évi Consolidator Grant pályázatokról

4 magyar kutató nyerte el a támogatást

2017. november 28.

2017. november 28-án hozta nyilvánosságra az ERC a 2017. évi Consolidator Grant pályázati kiírás eredményeit. Az összesen 630 millió eurós költségvetésből 329 kiváló kutató projektje valósulhat meg. A Consolidator Grant pályázattípus esetében az 5 éves projektek költségkerete 2 millió euró.

Idén a Consolidator Grant támogatást A magyar nyertesek hátteréről és kutatási projektjéről további részletek az MTA honlapján közzétett külön cikkben olvashatók.négy magyar kutató nyerte el: hárman az MTA kutatóhálózatából - Makara Judit (MTA KOKI), Szabadics János (MTA KOKI) és Pete Gábor (MTA Rényi) - egy kutató, Egry Gábor pedig a Politikatörténeti Intézet munkatársaként.

Az idei pályázati kiírásra - ahogyan korábban is - igen nagy volt az érdeklődés: 2538 beérkezett pályázatot bíráltak el, a finanszírozott projektek aránya 13 %. A nyertes pályázók között 32% volt a nők aránya. A támogatott projektek kapcsán hozzávetőleg 2000 kutatói állás, illetve kutatási feladatokhoz kapcsolódó állás létrejöttére lehet számítani.

A hírrel kapcsolatban további információ itt olvasható. A nyertesek valamennyi tudományterületet felölelő listája innen tölthető le.

A nyerteseknek gratulálunk!