X. Földtudományok Osztálya

Sztanó Orsolya PhD a Földtani Tudományos Bizottság új nem akadémikus közgyűlési képviselője

Tájékoztatás az MTA Földtudományok Osztályán 2022. június 3-án lebonyolított sorsolásról

A nem akadémikus közgyűlési képviselők 2021. évi választása során az érdemi szavazási fordulóban a Földtudományok Osztálya Földtani Tudományos Bizottsága köztestületi tagjai első helyen nem akadémikus közgyűlési képviselővé választották Török Ákost, továbbá a második helyen hármas holtverseny alakult ki, így az érintettek közül – miután ezt mindhárman vállalták - sorsolás útján Hatvani István Gábor nyert mandátumot.

Török Ákost 2022. május 3-án az Akadémia levelező tagjává választották, nem akadémikus közgyűlési képviselői mandátuma ezzel megszűnt, emiatt viszont szükségessé vált megüresedett képviselői helyének betöltése.

Miután az érintettek előzetesen nyilatkoztak arról, hogy továbbra is készek lennének vállalni a közgyűlési képviselői megbízást, annak figyelembevételével, hogy a szavazategyenlőségre tekintettel a mandátum közöttük az Alapszabály és Ügyrend vonatkozó rendelkezése szerint sorsolás útján dőlhet majd el, a Földtudományok Osztályán 2022. június 3-án megtartott sorsolás eredményeként a mandátumot Sztanó Orsolya PhD nyerte el. A mandátum 3 évig, a 2025. évi képviselőválasztás során mandátumot kapott képviselők mandátuma érvényességének kezdetéig tart.