Tudományos ismeretterjesztők kerestetnek – kiírták a Hevesi Endre-díj 2018-as pályázatát

A Hevesi Endre-díj Alapítvány kuratóriuma március 23-ig várja szerkesztőségek, médiaműhelyek ajánlásait, de egyéni pályázatokat is elfogadnak.

2018. március 1.

A Hevesi Endre-díj Alapítvány kuratóriuma felhívással fordul a szerkesztőségekhez és egyéni pályázókhoz a 2018. évi díjak odaítélésével kapcsolatban.

Az alapító okirat szerint a díjban azok az újságírók – esetenként egyéb területen működő, az ismeretterjesztésben is részt vevő szakemberek – részesülhetnek, akik az előző években az írott és/vagy elektronikus sajtóban a tudomány, a technika új lehetőségeit, eredményeit bemutató legérdekesebb, egyúttal közérthetően és szép magyarsággal fogalmazott szövegű művek szerzői.

A kiírók kérik a szerkesztőségeket, tekintsék át a kollégáik, szerzőik munkásságát, s ha úgy ítélik meg, hogy vannak közöttük olyanok, akik a kiírási feltételeknek megfelelnek, terjesszék fel díjazásra. A díjra egyénileg is lehet pályázni.

A pályázatnak tartalmaznia kell a következőket:

  • a pályázó szakmai életrajzát,
  • munkásságának ismertetését (javaslattevő esetén méltatását),
  • az indoklás alapjául szolgáló három kiválasztott művet.

A pályázati anyagokat elektronikus formában várják az iroda [at] muosz [dot] hu email-címen 2018. március 23-ig. Rádió-, illetve TV-produkció esetén tárhely, archívum, honlap linkjét nevezzék meg.


A Hevesi Endre-díj Alapítvány kuratóriumában az idei évtől részt vesz Gilicze Bálint, az MTA Kommunikációs Főosztályának munkatársa is.