Eseménynaptár

49. Membrán-Transzport Konferencia

Konferencia

Időpont

2019. május 14. - 13.00 / 2019. május 17. - 12.30 óra között

Részletek

A 49. Membrán-Transzport Konferencia Szervezőbizottságának Elnökeként nagy tisztelettel és örömmel köszöntök minden kedves résztvevő kutatót! 

A hagyományokhoz híven konferenciánk idén is Sümegen, a Hotel Kapitányban kerül megrendezésre, amely egy igen kellemes és inspiráló környezetet biztosít számunkra.

Az idei program összeállításánál igyekeztünk követni a konferencia hagyományait, megtartva az esemény multidiszciplináris szakmai jellegét. Az egyes szekciók során mind orvosbiológiai, mind növénybiológiai kutatások bemutatásra kerülnek, ezáltal is elősegítve a különböző szakterületek közötti kapcsolatok kialakítását, a tudományos kérdések hatékonyabb megválaszolását.

Egy jelentősebb új elem a konferencia programját illetően egy metodikai szekció kialakítása, amely minden membránbiológiával foglalkozó kutató számára értékes ismereteket nyújthat és új távlatokat nyithat a kutatásaikban.

További célunk a konferenciasorozat azon hagyományának folytatása is, hogy elősegítsük a fiatal kutatók szakmai fejlődését és új kapcsolatok kialakítását. Ezért több fiatalnak is lehetőséget adunk kutatási eredményeik bemutatására, hogy hozzájárulhassanak a tematikus szekciók sikeréhez. A poszterszekciók során a kiállított posztereket értékeljük és az utolsó nap délelőttjén megrendezendő „Fiatalok fóruma” szekcióban a legkiemelkedőbb tudományos eredmények szóbeli előadás formájában is bemutatásra kerülnek.

Reményeink szerint az idei rendezvényünk hangulata, tudományos értéke minden szempontból követni fogja a konferenciasorozat több évtizedes hagyományait, amelyet igen nagymértékben elősegítenek a Remedicon Kft és a Hotel Kapitány lelkes munkatársai, valamint kiállítóink és szponzoraink nagylelkű támogatásai, akikkel remélhetően értékes kapcsolatok kialakítására is lehetőségünk nyílik. 

Kellemes, szakmai élményekben gazdag és inspiráló konferenciát kívánok!

 

A konferencia szervezői nevében:

Tóth Szilvia Zita

MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont, Növénybiológiai Intézet