Nem akadémikus közgyűlési képviselők választása 2018

November 23-án, pénteken megkezdődött a nem akadémikus közgyűlési képviselők választása. Ettől az időponttól kezdve adhatták le szavazataikat a köztestület nem akadémikus tagjai az újabb hároméves ciklusra megválasztandó közgyűlési képviselőkre. Az első választási forduló december 18-án zárul, amelyet szükség esetén egy második forduló követ.

2018. november 23.

A 2018. október 15-én lezárult jelöltállítási szakasz eredményeinek ismeretében kialakultak a közgyűlési képviselőjelöltek jelöltlistái. A képviselőjelöltek tudományos bizottságonként név szerint rendezve itt megtekinthetők. A választók az elektronikus választási rendszerben november 23-án éjféltől adhatják le szavazataikat.

A választási forduló kezdetéről, a szavazással kapcsolatos tudnivalókról az Akadémia valamennyi köztestületi tagja értesítést kap az Akadémiai Adattárban nyilvántartott e-mail-címére vagy postai úton.

A nem akadémikus közgyűlési képviselő akkor tekinthető megválasztottnak, ha az érvényes szavazatok legalább 20 százalékát megszerezte. Amennyiben a jelöltekre leadott szavazatok száma nem éri el a 20 százalékot, az adott mandátumra nézve új fordulót kell tartani. Azokban a bizottságokban, ahol a választás nem volt eredményes, 2019. január 11. és 24. között második fordulót hirdetnek. A második választási forduló nyomán alakul ki a Közgyűlés nem akadémikus tagjainak végleges névsora.

A közgyűlési képviselők választására az Akadémia elektronikus választási rendszerében kerül sor.


A nem akadémikus közgyűlési képviselők választásával kapcsolatban érdeklődhet az e-valasztas [at] titkarsag [dot] mta [dot] hu e-mail-címen.