Wolfgang Kessler agrárkutatási díj két fiatal szakembernek

2018. október 11.

A Német–Magyar Társaság az MTA Agrártudományok Osztályával közösen alapította meg a Wolfgang Kessler kutatási díjat azzal a céllal, hogy az agrár- és élelmiszer-tudományok területén MSc- és PhD-kategóriában minden évben elismerje egy-egy fiatal magyar szakember kutatómunkáját.

Az immár 13. alkalommal megrendezett díjátadóra Lelley János, az MTA külső tagja, a Német–Magyar Társaság (Deutsch–Ungarische Gesellschaft, DUG) alelnöke, Németh Tamás osztályelnök és Hegedűs Attila, az MTA doktora részvételével 2018. október 10-én került sor. Az eseményen jelentős számban részt vettek a Német Szövetségi Köztársaság külképviseletének munkatársai és a NémetMagyar Társaság tagjai.

Köszöntőikben kiemelték, a díjat különösen értékesnek tekintik a két ország együttműködésében. Az MSc-kategória nyertese idén Gombási Mónika „A talaj vízháztartásának és új nyárfaklónok biomassza-produkciójának vizsgálata” című pályázatával, a PhD-kategóriáé Molnár Zsolt, pályázatának címe: „A végmegmunkált természetes faanyagok felületi stabilitása nedvesítéskor”. A díjazottak 1000 euró pénzjutalomban részesültek.

Fotó: mta.hu/Szigeti Tamás
A képre kattintva galéria nyílik!