A Magyar Tudományos Akadémia Várban lévő ingatlanaival kapcsolatos információk

Az Úri utca 49–51. és az Országház utca 28-32. szám alatt található ingatlanban elhelyezett MTA-kutatóközpontok az MTA új Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kutatóházába költöznek 2017-ben

A kormányzat és az Akadémia jelenleg egyeztet arról, hogy az MTA a kormányzat rendelkezésére bocsátja a Várban lévő ingatlanokat, a kormányzat pedig további infrastrukturális MTA-fejlesztéseket finanszíroz.

Az Úri utca 49-51. és az Országház utca 28-32. szám alatt található épületegyüttes a Magyar Tudományos Akadémia tulajdonában van.

Az Úri utca 49-51. és az Országház utca 28-32. szám alatt található ingatlanban elhelyezett MTA-kutatóközpontok az MTA új Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kutatóházába költöznek annak átadása után. Az új kutatóház felépítéséhez a Kormány 8 milliárd forintos támogatást biztosított.

Az új kutatóházat előreláthatólag 2017 első negyedévében avatjuk fel, ekkor zajlik a beköltözés is. Az épület jelenleg (2015. december) szerkezetkész, a következőkben a belsőépítészeti és gépészeti munkák zajlanak. A tervezett befejezési határidő: 2016 vége.

A kormányzatnak a Várral kapcsolatos elképzelései között szerepel, hogy az MTA várbeli ingatlanjaiba kormányzati szervek költöznek.

A kormányzat és az Akadémia jelenleg egyeztet arról, hogy az MTA a kormányzat rendelkezésére bocsátja a fenti ingatlanokat, a kormányzat pedig további infrastrukturális MTA-fejlesztéseket finanszíroz.

A Zenetudományi Intézet elköltözése a következő két-három évben nincs napirenden.