2018-ban 82 milliárd forint keretösszegű felhívást hirdet meg az NKFI Hivatal

Az alapkutatási témájú pályázatokban még decemberben megjelennek a pályázati felhívások, míg az innováció támogatására vonatkozó pályázati felhívásokat január első napjaiban teszik közzé.

2017. december 21.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap 2018. évi programstratégiájában a meghirdetendő pályázati konstrukciók teljes keretösszege 81,85 milliárd forint. Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke, a jövő évi programtervről az MTI-nek elmondta, hogy a tervezett felhívások a kutatók és a vállalkozások kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységéhez egyaránt igazodnak.

Az NKFI Hivatal elnöke a programterv főbb elemeit ismertetve négy nagy területet emelt ki: a hazai innováció támogatását célzó pályázati konstrukciók keretösszege 2018-ban összességében 61,2 milliárd forint. . A nemzetközi együttműködésben megvalósuló innovációt támogató programcsokor az európai uniós pályázatokban való részvétel elősegítésétől kezdve a kétoldalú kutatási és innovációs együttműködésekig tartalmaz pályázatokat, ennek teljes keretösszege 2018-ban 5,10 milliárd forint.

A kutatási témapályázatok nevű program, amelyből a kutatói kezdeményezésű alapkutatásokat támogatják, teljes keretösszege jövőre 9,4 milliárd forint. A 2016-ban elsőként meghirdetett kutatási kiválósági programok, amelyek egyike az Élvonal – Kutatási Kiválósági Program, pályázati keretösszege összesen 6,1 milliárd forint.

A teljes hír ide kattintva elolvasható az NKFI Hivatal oldalán.