// ERC Nemzeti kapcsolattartó pont

Már elérhető a 2019-es European Research Council Consolidator Grant pályázat

A European Research Council 2019. évi Consolidator Grant pályázata már benyújtható

2018. november 13.

Az Európai Kutatási Tanács Consolidator Grant pályázata 2019-ben 602 millió euró értékben áll a kutatók rendelkezésére és pályázatonként közel 2 millió euró összeg pályázható. Ez az összeg várhatóan 314 nyertes kutató támogatására lesz elegendő.

A beadási határidő: 2019. február 7.

A Consolidator Grant esetében feltétel, hogy a kutatásvezetőnek az első PhD fokozatát legkevesebb hét és legfeljebb tizenkét évvel 2019. január 1-jét megelőzően kell megszereznie. Az első PhD megszerzése óta ténylegesen eltelt idő bizonyos estekben lerövidíthető.

Egy Consolidator Grant kutatásvezető esetében már kiemelkedő szempont a kutatási függetlenség és érettség. Elvárás, hogy a jelentkezőnek legyen számos fontos publikációja, amelyet a PhD témavezetője részvétele nélkül készített. A jelentkező kutatásvezetőnek be kell mutatnia a kutatási területének és karrierszakaszának megfelelő, korábbi eredményeit felsoroló, ígéretes eredményeit (track record), beleértve a jelentős publikációkat (mint fő szerző) nagy, nemzetközi és szakmailag lektorált multidiszciplináris tudományos folyóiratokban, vagy az adott terület vezető, nemzetközi és szakmailag lektorált folyóirataiban. Szintén igazolni kell a szakmailag jelentős, nemzetközi konferenciákon tartott előadásokat, elnyert szabadalmakat és díjakat.

A pályázati feltételek az ERC 2019. évi Munkapropgramjában (ERC Work programme 2019) megtalálhatóak.

Az ERC mindezidáig közel 9000, a kutatói karrierje különböző csúcsán álló kutatót támogatott. Az ERC költségvetése a 2014-2020 közötti időszakra több, mint 13 milliárd euró, amely része a Horizon 2020 kutatási keretprogramnak.

A pályázatok benyújtása előtt olvassuk el az Information for Applicants to the Starting and Consolidator Grant 2019 Calls dokumentumot, amely az alábbi linken megtalálható:

http://ec.europa.eu/research/participants/data/ref/h2020/other/guides_for_applicants/h2020-guide19-erc-stg-cog_en.pdf