// ERC Nemzeti kapcsolattartó pont

Eredményhirdetés a 2018. évi Consolidator Grant pályázaton

Idén az Európai Kutatási Tanács 291 kutató részére összesen 573 millió euró összegben nyújt támogatást kutatási projektje megvalósításához.

2018. november 29.

Az idei Consolidator Grant nyertes kutatók, befogadó intézményüket tekintve, összesen 21 európai országból pályáztak. A legtöbb nyertes projektnek otthont adó intézmény, szám szerint 55, az Egyesült Királyságban működik. Második a sorban Németország 38 befogadó intézménnyel, harmadik Franciaország 32-vel és negyedik Svájc 29 ilyen intézménnyel. Ami a nyertes kutatók állampolgárságát illeti, 40 náció képviselteti magát a nyertesek között, a sorban első helyen a németek állnak 49 nyertes pályázattal, őket követik az olaszok 35 nyertes pályázattal, a franciák 34-gyel és a britek 27-tel. Ebben az évben magyar pályázó nem került a nyertesek közé.

Az idei évre szóló Consolidator Grant kiírásra összesen 2389 pályázat érkezett be, ezek 12%-a nyert támogatást. A nyertesek között a női kutatók aránya 32%.

További részletek az eredményekről az ERC honlapján olvashatók. A nyertesek teljes listája itt tekinthető meg.

A 2019. évi Consolidator Grant pályázati kiírásra már lehet pályázni, a pályázatok beadásának határideje 2019. február 7. További információk itt olvashatók.