III. Matematikai Tudományok Osztálya

Díjak és Kitüntetések

Kitüntették Bollobás Béla, az MTA külső tagját a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából. Lai-Sang Young, az MTA tiszteleti tagja kapta idén a Rolf Schock-díjat matematikából.

TOVÁBB

Megjelent Némethi András: Normal Surface Singularities című monográfiája a Springer Ergebnisse sorozatában

A Springer Ergebnisse der Mathematik und ihrer Grenzgebiete sorozata - az 1932-es indulás óta - a Springer kiadó egyik legerősebb sorozata. A kiadó megfogalmazásában a sorozat célja, hogy minden kötete a modern matematika egy-egy jelentős területéről magas szintű naprakész összefoglalót készítsen beépítve a témához kapcsolódó nyitott tudományos kérdéseket egy átfogó bibliográfiával alátámasztva. A sorozatban megjelenő monográfiákat csak a kiadó (sorozat-szerkestő bizottság) felkérésére lehet elkészíteni.

TOVÁBB

Szemelvények a magyar matematika elmúlt 30 évének eredményeiből

Az összeállítás célja, hogy szemelvényeket mutasson be a matematika területén az utóbbi 30 évben Magyarországon elért legfontosabb eredményekből. Az összeállított dokumentum címe "Szemelvények a magyar matematika elmúlt 30 évének eredményeiből". A Magyar Tudományos Akadémia 191. közgyűlése úgy döntött, hogy támogatja egy kiadvány megjelenését ”A magyar tudományos kutatás kiemelkedő eredményei a rendszerváltástól napjainkig (1989–2019)” címmel. (42/2019.(V.7.) számú közgyűlési határozat). E határozatnak az MTA Matematikai Tudományok Osztálya az alábbi összeállítással tesz eleget.

TOVÁBB
  • 33 találat
  • További