Fiatal Kutatók Akadémiája

Webinárium a fiatal kutatók nemzetközi akadémiáiról és tagfelvételi folyamataikról

Miben segítheti a fiatal kutatókat a Young Academy of Europe, illetve a Global Young Academy – kiderül azon a webináriumon, amelyet a Fiatal Kutatók Akadémiája és az Academia Europaea Budapesti Tudásközpontja (AE Budapest Knowledge Hub) szervez 2021. augusztus 10-én 10.00 órakor.

2021. július 21.

A Global Young Academy 2021. szeptember 15-ig várja alapvetően 40 év alatti, PhD-fokozatát legfeljebb 7 éve megszerző kutatók jelentkezését tagjai közé.
A tagság öt évre szól. A szervezetről és a jelentkezés feltételeiről, menetéről bővebb információ itt, illetve itt érhető el.

A Young Academy of Europe egész évben folyamatosan várja a fiatal – PhD-fokozatukat legfeljebb 12 éve megszerző – kutatók jelentkezését a szervezet soraiba. A tagság hét évre szól. A szervezetről és a jelentkezés további feltételeiről és részleteiről itt és itt lehet tájékozódni.

Mindkét szervezet kiváló lehetőséget nyújt azoknak, akik szeretnének részt venni egy nemzetközi, multidiszciplináris, fiatal tudományos társaság szerteágazó tevékenységében.

A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) kiemelkedően fontosnak tartja, hogy
a hazai kutatók minél nagyobb számban képviseltessék magukat a hasonló nemzetközi szervezetekben, ezért támogatni kívánja az érdeklődő jelentkezőket, hogy minél versenyképesebb pályázati anyagot nyújthassanak be. E célból az FKA az alábbi lehetőségeket kínálja:

  • a pályázathoz, a Global Young Academy és a Young Academy of Europe működéséhez kapcsolódó kérdések megválaszolása;
  • a pályázati anyag véleményezése a beküldése előtt;
  • indokolt esetben segítség az ajánlólevél beszerzésével kapcsolatban.

Az érdeklődők számára 2021. augusztus 10-én 10.00 órától a Fiatal Kutatók Akadémiája és az AE Budapest Knowledge Hub virtuális fórumot szervez, amelyen Toldi Gergely, a Global Young Academy alumnusa és korábbi választási bizottsági tagja, valamint Solymosi Katalin, a Young Academy of Europe tagtoborzásért felelős alelnöke mutatja be a szervezeteket és tevékenységüket, illetve a pályázással kapcsolatban felmerülő kérdésekre is választ adnak. A fórumba az alábbi Zoom-linken lehet bekapcsolódni.

Topic: FKA workshop a Global Young Academy és a Young Academy of Europe szervezetekről és tagfelvételükről

Time: Aug 10, 2021 10:00 AM Budapest

Join Zoom Meetinghttps://us02web.zoom.us/j/83564211431?pwd=R1YvR3hLb0ZpdkRkSWtoNm5rWVB1UT09 Meeting ID: 835 6421 1431Passcode: 694312

Kérdésekkel, illetve a programmal kapcsolatos további információért az FKA Nemzetközi Bizottságának koordinátorához, Dékány Évához lehet fordulni
a dekanyeva [at] nytud [dot] hu e-mail-címen.