Fiatal Kutatók Akadémiája

Pályázati felhívás Bolyai és NKFIH_PD mentorprogramra

A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) a 2023. évben immár harmadik alkalommal hirdeti meg a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj elnyerését segítő mentorprogramját (Bolyai mentorprogram), és idén először kiegészíti azt pilot jelleggel a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által támogatott posztdoktori (PD) kutatástámogatás elnyerését segítő mentorprogrammal (NKFIH_PD mentorprogram).

2023. február 10.

A mentorálási lehetőséget elnyert pályázók két konzultáció formájában olyan mentoroktól kapnak tanácsot pályázati anyaguk fejlesztésével kapcsolatban, akik korábban sikeresen pályáztak az adott program keretén belül, illetve nagy tapasztalattal rendelkeznek pályázatok írásában és bírálatában. A mentorálást követően a Bolyai-ösztöndíjat vagy a PD pályázatotCikk utoljára frissült: 2023. március 30. elnyert pályázók vállalják, hogy a mentorprogram következő fordulójában mentorként maguk is segítik más pályázók sikerességét.

A FKA által kezdeményezett Pályázati felhívás letöltésementorprogram önkéntes alapon szerveződik és független a Bolyai Kuratórium, illetve az NKFIH működésétől. A mentorált projektek sikerességéért sem az FKA, sem az egyes mentorok nem vállalnak garanciát. A pályázati döntés ellen kifogásnak, fellebbezésnek helye nincs.

A pályázattal kapcsolatos kérdéseket az alábbi e-mail címre várjuk: fkamentorprogram [at] gmail [dot] com

A pályázók: PhD-fokozattal rendelkező fiatal kutatók, akik 2023-ban pályázatot kívánnak benyújtani a Bolyai János Kutatási Ösztöndíjra és/vagy az NKFIH_PD kutatástámogatásra.

A pályázat célja: segítségnyújtás a sikeres pályázáshoz, fejenként két konzultáció formájában a CV, a kísérletes és munkaterv, illetve a tudománymetriai táblázatok összeállításával kapcsolatban.

A mentorok: a megpályázható témák az MTA 11 osztályának bármely területéről érkezhetnek.

A mentoráltak várható száma a két programban összesen: maximum 30 fő.

A kiválasztás módja: a pályázatok beérkezésének sorrendje és a mentorok szakterületei alapján a mentorok maguk döntenek a mentoráltak kiválasztásáról.

A pályázás módja: a mellékelt Pályázati űrlapjelentkezési űrlap kitöltésével és a mellékletek csatolásával (kérjük, beküldés előtt mentse pdf Adatkezelési hozzájárulásformátumban is).

A pályázat benyújtásának határideje:

Bolyai mentorprogram: 2023. február 21. (meghosszabbított határidő!)

NKFIH_PD mentorprogram: 2023. április 4.

A pályázatok benyújtása: kizárólag elektronikus formában történik, a fkamentorprogram [at] gmail [dot] com email címre küldve, a két koordinátornak, Ördögné Kolbert Zsuzsannának és Balogh Gábornak címezve. A jelentkezési adatlapot és a kötelező mellékleteket pdf formátumban kérjük csatolni.

A mentorálásra kiválasztottak kiértesítésének határideje:

Bolyai mentorprogram: 2023. február 22.

NKFIH_PD mentorprogram: 2023. április 14.

A mentorprogram koordinátorai: Kolbert Zsuzsanna, Wilhelm Imola, Balogh Gábor.

Budapest, 2023. február 10.