Fiatal Kutatók Akadémiája

V. Fiatal Kutatók Fóruma

Az MTA 194. Közgyűlésének hetében, 2021. május 5-én 10:00-12:40 között on-line formában, Zoom-on kerül megrendezésre az V. Fiatal Kutatók Fóruma. A részvétel regisztrációhoz kötött.

Az FKA tagjai az MTA tudományos bizottságaiban

A 2020-ban az elnökválasztással megkezdődött, háromévenkénti akadémiai tisztújítás részeként megújultak a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) bizottságai, valamint a választásra jogosultak szavaztak az MTA tudományos bizottságainak összetételéről is. A Fiatal Kutatók Akadémiája három elnöki, illetve elnökségi bizottság munkájában, valamint kilenc szakbizottságban képviselteti magát, amire nagyon büszkék vagyunk.

OTKA workshop 2021 - január 28. 14.00-15.30

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) és a Fiatal Kutatók Akadémiája “OTKA 2021 Workshop” címmel online tájékoztató fórumot szervez 2021. január 28-án 14:00 és 15:30 óra között.

Tagválasztás - 2021

A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) tagfelvételi pályázatot hirdet a 2021–2026 közötti periódusra.

Kutatók Éjszakája - az FKA tagjainak előadásai

Az idei Kutatók Éjszakáján, november 27-én az FKA több tagja is mindenki számára elérhető, on-line előadást fog tartani számos érdekes témában. Az egyes előadásokban szó lesz törpe őslényekről az európai kontinensen (Ősi Attila), óriásira nagyított növényekről, állatokról és kövekről (Solymosi Katalin), a mikrohullámú sütők laboratóriumi hasznosításáról (Bálint Erika), a nanovilág csodáinak gyógyszerészeti felhasználásáról (Béni Szabolcs) valamint a krónikus obstruktív tüdőbetegség terápiáinak lehetőségeiről (Lázár Zsófia). Az egyes előadásokhoz tartozó linkeket alább találják az érdeklődők.

IV. Fiatal Kutatók Fóruma a 2020-as MTÜ keretében

A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) az MTA májusi közgyűlési hetében szokta megtartani egyik legnagyobb nyilvános programját, a Fiatal Kutatók Fórumát. A Fórum immár negyedik éve egy-egy, a fiatal kutatók számára fontos témát jár körbe rövid előadások segítségével, melyek után a közönség soraiból is érkeznek kérdések, hozzászólások. Idén a koronavírus járvány miatt a programot rendhagyó módon online formában, és a Magyar Tudomány Ünnepe keretében, ősszel rendeztük meg. Témája az MTA doktora cím megszerzésére való felkészülés, a doktori eljárásrend és a cím tudományos pályán betöltött szerepe volt.

Bizottságok

Az FKA tagjai tevékenységüket bizottságokba (munkacsoportokba) szerveződve végzik. A bizottságokban a tagság egy évre szól; ezt követően megújítható. Az egyes bizottságokat megválasztott koordinátorok irányítják; az ő megbízatásuk szintén egy éves periódusra szól és megújítható.

  • 27 találat
  • További