Fiatal Kutatók Akadémiája

Pályázati felhívás Bolyai és NKFIH_PD Mentorprogramra

A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) a 2024. évben immár negyedik alkalommal hirdeti meg a Bolyai János Posztdoktori Kutatási Ösztöndíj elnyerését segítő mentorprogramját (Bolyai Mentorprogram) és másodszorra a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által támogatott posztdoktori (PD) kutatástámogatás elnyerését segítő mentorprogramot (NKFIH_PD Mentorprogram).

TOVÁBB
Fiatalok az akadémiai pályán – új kutatási jelentés a 45 év alatti kutatókról és egyetemi oktatókról Fiatalok az akadémiai pályán – új kutatási jelentés a 45 év alatti kutatókról és egyetemi oktatókról

Fiatalok az akadémiai pályán – új kutatási jelentés a 45 év alatti kutatókról és egyetemi oktatókról

A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) az MTA Könyvtár és Információs Központ, a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont és a Budapesti Corvinus Egyetem munkatársaival együttműködve 2021 őszén széles körű és minden korábbinál részletesebb felmérést végzett a 45 éves vagy fiatalabb kutatók és egyetemi oktatók körében. A kapcsolódó részletes kutatási jelentés az FKA és a Magyar Tudományos Akadémia közös kiadásában az MTA Könyvtár és Információs Központ közreműködésével látott napvilágot.

TOVÁBB

FKA Kutatói Életpálya Webinárium: Munkamánia és kiégés a tudományban

A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) Kisgyermekesek és Kutatónők Helyzetével Foglalkozó Bizottsága a munka-magánélet egyensúly témakörében webináriumot rendez 2022. október 10-én 13:00-14:30 között, melynek címe „Munkamánia és kiégés a tudományban”. A programon Dr. Hoyer Mária klinikai és addiktológiai szakpszichológus (Budai Egészségközpont) és Dr. Kun Bernadette pszichológus (ELTE) ismerteti a munkamánia és kiégés problémakörének elméleti és gyakorlati hátterét, felismerésének lehetőségeit, kezelését és gyógyulását. Az előadásokat követően a szakértők válaszolnak a közönség kérdéseire is. A programot Dr. Kovács Karolina Eszter és Dr. Zsidó András Norbert pszichológusok, az FKA tagjai fogják moderálni.

TOVÁBB

Elismerés a Fiatal Kutatók Akadémiája tagjának Elismerés a Fiatal Kutatók Akadémiája tagjának

Elismerés a Fiatal Kutatók Akadémiája tagjának

Toldi Gergelynek, a Fiatal Kutatók Akadémiája tagjának ítélték oda az Európai Fiatal Kutatók Akadémiájának „André Mischke YAE Prize for Science and Policy” díját. Az elismerést olyan fiatal, illetve kutatói pályájuk közepén járó kutatók kaphatják, akik tudományos és szakpolitikai tevékenységükkel, illetve eredményeikkel kiemelkedő mértékben járulnak hozzá az Európai Fiatal Kutatók Akadémiája kulcsfontosságú céljainak eléréséhez.

TOVÁBB

Pályázatokat áttekintő adatbázis készült fiatal kutatóknak

A doktoranduszok, fiatal kutatók karrierépítésének egyik legfontosabb részét képezi az életszakaszhoz legjobban illeszkedő pályázati források azonosítása. A sokszínű hazai és nemzetközi kiírások palettáján való eligazodást segíti a Fiatal Kutatók Akadémiája által készített összeállítás, mely az elmúlt években meghirdetett legfontosabb pályázatokat mutatja be.

TOVÁBB

Bolyai Mentorprogram 2022 - pályázati felhívás

A Fiatal Kutatók Akadémiája a 2022. évben ismét meghirdeti a Bolyai János Posztdoktori Kutatási Ösztöndíj elnyerését segítő mentorprogramját. A mentorálásra kiválasztott pályázók korábbi Bolyai Ösztöndíj nyertesek közül kikerülő mentoroktól kapnak tanácsot pályázati anyaguk fejlesztésével kapcsolatban, pályázónként 2 konzultáció keretében. A mentorálás fő célja, hogy a mentoráltak független, akár a hosszútávú karriertervezéshez használható szakmai véleményt és tanácsokat kapjanak. A mentorálást követően Bolyai Ösztöndíjat elnyert pályázók vállalják, hogy a mentorprogram következő fordulójában mentorként maguk is segítik más pályázók sikerességét.

TOVÁBB

Együttműködési Megállapodást kötött a Magyar Tudományos Akadémia és a Fiatal Kutatók Akadémiája

A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) 2021. november 18-án formalizálta együttműködését a Magyar Tudományos Akadémiával (MTA). A hivatalos Együttműködési Megállapodást Freund Tamás, az MTA elnöke, illetve az FKA két társelnöke, Solymosi Katalin és Török Péter írták alá, a járványügyi helyzetre való tekintettel szűk körben, Kollár László MTA főtitkár és Erdei Anna főtitkárhelyettes jelenlétében.

TOVÁBB
NKFIH-FKA OTKA Információs Nap 2022 NKFIH-FKA OTKA Információs Nap 2022

NKFIH-FKA OTKA Információs Nap 2022

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) és a Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) “OTKA Információs Nap 2022” címmel online tájékoztató fórumot szervez 2022. január 26-án 15:30 és 17:15 óra között.

TOVÁBB
  • 51 találat
  • További