Fiatal Kutatók Akadémiája

Elismerés a Fiatal Kutatók Akadémiája tagjának Elismerés a Fiatal Kutatók Akadémiája tagjának

Elismerés a Fiatal Kutatók Akadémiája tagjának

Toldi Gergelynek, a Fiatal Kutatók Akadémiája tagjának ítélték oda az Európai Fiatal Kutatók Akadémiájának „André Mischke YAE Prize for Science and Policy” díját. Az elismerést olyan fiatal, illetve kutatói pályájuk közepén járó kutatók kaphatják, akik tudományos és szakpolitikai tevékenységükkel, illetve eredményeikkel kiemelkedő mértékben járulnak hozzá az Európai Fiatal Kutatók Akadémiája kulcsfontosságú céljainak eléréséhez.

Pályázatokat áttekintő adatbázis készült fiatal kutatóknak

A doktoranduszok, fiatal kutatók karrierépítésének egyik legfontosabb részét képezi az életszakaszhoz legjobban illeszkedő pályázati források azonosítása. A sokszínű hazai és nemzetközi kiírások palettáján való eligazodást segíti a Fiatal Kutatók Akadémiája által készített összeállítás, mely az elmúlt években meghirdetett legfontosabb pályázatokat mutatja be.

Bolyai Mentorprogram 2022 - pályázati felhívás

A Fiatal Kutatók Akadémiája a 2022. évben ismét meghirdeti a Bolyai János Posztdoktori Kutatási Ösztöndíj elnyerését segítő mentorprogramját. A mentorálásra kiválasztott pályázók korábbi Bolyai Ösztöndíj nyertesek közül kikerülő mentoroktól kapnak tanácsot pályázati anyaguk fejlesztésével kapcsolatban, pályázónként 2 konzultáció keretében. A mentorálás fő célja, hogy a mentoráltak független, akár a hosszútávú karriertervezéshez használható szakmai véleményt és tanácsokat kapjanak. A mentorálást követően Bolyai Ösztöndíjat elnyert pályázók vállalják, hogy a mentorprogram következő fordulójában mentorként maguk is segítik más pályázók sikerességét.

Együttműködési Megállapodást kötött a Magyar Tudományos Akadémia és a Fiatal Kutatók Akadémiája

A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) 2021. november 18-án formalizálta együttműködését a Magyar Tudományos Akadémiával (MTA). A hivatalos Együttműködési Megállapodást Freund Tamás, az MTA elnöke, illetve az FKA két társelnöke, Solymosi Katalin és Török Péter írták alá, a járványügyi helyzetre való tekintettel szűk körben, Kollár László MTA főtitkár és Erdei Anna főtitkárhelyettes jelenlétében.

NKFIH-FKA OTKA Információs Nap 2022 NKFIH-FKA OTKA Információs Nap 2022

NKFIH-FKA OTKA Információs Nap 2022

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) és a Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) “OTKA Információs Nap 2022” címmel online tájékoztató fórumot szervez 2022. január 26-án 15:30 és 17:15 óra között.

FKA Kutatói Életpálya Webinárium: Munka-magánélet egyensúly a kutatói életpályán

A Fiatal Kutatók Akadémiája (FKA) Kisgyermekesek és Kutatónők Helyzetével Foglalkozó Bizottsága szervezésében a munka-magánélet egyensúly témakörében webináriumot rendez 2021. október 6-án 16:00-18:00 között, melyen Dr. Kismihók Gábor meghívott előadó ismerteti a kutatók mentális jóllétével foglalkozó, általa vezetett COST pályázat (Researcher Mental Health Observatory, COST Action) által megfogalmazott főbb célokat és idén kiadandó nyilatkozatuk (Manifesto) tartalmát. Emellett általánosságban szó lesz a COST pályázatok céljairól és előnyeiről, valamint a meghívott vendég által vezetett szerteágazó kutatási projektről is, és arról, hogy ezekbe hogyan lehet bekapcsolódni.

Felmérés a 45 év alatti kutatók helyzetéről Felmérés a 45 év alatti kutatók helyzetéről

Felmérés a 45 év alatti kutatók helyzetéről

A Fiatal Kutatók Akadémiája az MTA Könyvtár, az ELKH KRTK és a Corvinus Egyetem munkatársaival együttműködve, a TÁRKI közvéleménykutató segítségével 2021. szeptember 6. és október 8. között „Fiatalok az akadémiai pályán” címmel kérdőíves felmérést végez.

  • 48 találat
  • További