Eseménynaptár

Sziráki konferencia 2019 - FELHÍVÁS

Konferencia

Időpont

2019. november 8., 14:00 óra

Helyszín

Teleki – Degenfeld Kastélyszálló
3044 Szirák, Petőfi út 26

Részletek

Kedves Kollegák!

Az MTA KRTK Közgazdaság-tudományi Intézet és az MTA Emberi Erőforrások Gazdaságtana Tudományos Bizottsága 2019-ben is megrendezi a hosszú múltra visszatekintő éves konferenciáját a sziráki kastélyban, november 8-9-én (péntek délután és szombat délelőtt).

A hagyományoknak megfelelően a 2019-es sziráki konferencia is külön szekciót szentel a Munkaerőpiaci Tükörben megjelenő tematikus tanulmányoknak. Idén ezek a fiatalok munkaerőpiaci helyzetét vizsgálják.

Mindezeken túl azonban a konferencia nyitott minden, a munkaerőpiac legtágabban értelmezett tárgykörével foglalkozó előadásra, beleértve az oktatásgazdaságtan és egészséggazdaságtan területeit is. Éppen ezért kérlek, ha van olyan, mostanában készült vagy épp most készülő munkád, ami a fenti témák valamelyikével foglalkozik, és szívesen előadnád barátságos és kollegiális légkörben, akkor jelentkezz!

A konferenciára a kutatási eredményeket már tartalmazó tanulmánnyal lehet jelentkezni. Az előadásokra 20 perces időkeret áll rendelkezésre, amit egy felkért hozzászóló 5-10 perces értékelése és egy általános vita követ. A konferencia nyelve magyar, de a benyújtott tanulmányokat magyarul és angolul is elfogadjuk. Fontos hangsúlyozni, hogy a konferencia tematikusan nyitott: minden olyan előadást szívesen látunk, ami valamilyen módon kapcsolódik a fenti témákhoz.

Az előző évek jelentkezéseiben tapasztalható növekvő tendenciát figyelembe véve sajnos (vagy szerencsére) nem biztos, hogy mindenkinek sikerül idősávot találni. Kérlek, fogadd megértéssel, ha emiatt a jelentkezésedet esetleg nem tudjuk a programba illeszteni.

A résztvevőknek szállást és étkezést biztosítunk és igyekszünk segíteni az utazás megszervezésében. Aki még nem volt Szirákon: szállásunk a gyönyörű Teleki-Dégenfeld kastélyban lesz!


A jelentkezési határidő (tanulmány beküldése): 2019. szeptember 8.

Értesítés a jelentkezés elfogadásáról: 2018. szeptember 30.


Üdvözlettel: Hajdu Tamás szervező

Kérem, hogy a jelentkezéseket nekem (hajdu [dot] tamas [at] krtk [dot] mta [dot] hu) és Horváth Zsófiának (horvath [dot] zsofia [at] krtk [dot] mta [dot] hu) is küldjétek.

Szervező

MTA KRTK Közgazdaság-tudományi Intézet