Eseménynaptár

Az EME VII. Agrártudományi Szakosztály tudományos ülésszaka

Tudományos konferencia

Időpont

2018. november 17., 10:00 óra

Helyszín

Sapientia EMTE Campus
540485 Marosvásárhely (Románia), .

Részletek

Az Erdélyi Múzeum Egyesület Agrártudományi Szakosztálya 2018. november 17-én a „Határtalan tudomány” mottójú Magyar Tudomány Napja Erdélyben 17. fórumához kapcsolódóan a hagyományokhoz hűen megtartja éves szakmai konferenciáját, amelynek ez alkalommal a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának főépülete ad otthont.
A magyar szaknyelv ápolása, művelése mellett a rendezvény célja egy olyan szakmai fórum biztosítása, amelyen a magyar ajkú hazai és külföldi szakemberek, egyetemi hallgatók és doktoranduszok megvitathatják a szakma aktuális kérdéseit, rávilágíthatnak a jövőbeni kihívásokra, és javaslatokat fogalmazhatnak meg ezek megelőzésükre, megoldásukra.
Célunk, hogy ez az alkalom járuljon hozzá a tudományterületen tevékenykedők szakmai társaságának összekovácsolódásához, és mozdítsa elő a határokon átívelő tudományos együttműködést.
A konferencián olyan előadások hangzanak el, illetve poszterek tekinthetők meg, amelyek a tág értelemben vett agrártudományokhoz tartoznak, illetve más tudományterületek kapcsolódó témáját dolgozzák fel.

Szervezők

Erdélyi Múzeum-Egyesület Agrártudományi Szakoszály

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Műszaki és Humántudományok Kar, Marosvásárhely

Kapcsolattartó

Nyárádi Imre István (telefon: +40 265 208170 / 504)

Az esemény honlapja

http://eme.ro/mtne