2018. november 09. - 10.00 / 2018. november 10. - 17.00 óra között
Helyszín
Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar 9200 Mosonmagyaróvár, Vár tér 2.
Részletek
A konferencia lehetőséget biztosít az agrár- és élelmiszer-tudományok terén az oktató-kutató munka eredményeinek szélesebb körű megismertetésére, a kapcsolódó tudományágak közötti határterületek bemutatására. A rendezvényen nemzetközi plenáris előadásokat követően szekcióülések lesznek mindkét napon.
Plenáris előadások:
Nemzeti kincsünk a ló Sótonyi Péter rektor (Állatorvos-tudományi Egyetem, Budapest)
Precíziós nemesítés az élhetőbb világért Dudits Dénes (MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont, Szeged)
A nagyüzemi tevetartás, tevetejtermelés és -feldolgozás rendszerének létrehozása a Közel-Keleten – az óvári hatás és az együttműködés további lehetőségei Nagy Péter (Emirates Industry for Camel Milk & Products, Dubai, Egyesült Arab Emírségek)
Gazdasági haszonállatok ex situ génmegőrzésének jelentősége Somfai Tamás (National Agriculture and Food Research Organization, Tsukuba, Japán)
Mit értünk, és mit mérünk? Fenntarthatóság és egyéb új fogalmak megjelenése egy agrárközgazdasági intézet életében Juhász Anikó (Agrárgazdasági Kutató Intézet, Budapest)
A precíziós mezőgazdaság társadalmi különbséghez vezet? Abdul Mounem Mouazen (Ghent University, Ghent, Belgium)
A konferencia tervezett szekciói:
• Agrárműszaki • Agrárökonómiai, vidékfejlesztési és szaktanácsadási • Állattudományi • Élelmiszer-tudományi • Növénytudományi • Takarmányozási • Vadászati, halászati és természetvédelmi • Víz- és környezettudományi (avatott szakemberek megállapítása szerint a Szigetköz térségében található Európa legkiválóbb ivóvízkészlete, ezért új szekcióval bővül a tudományterületek sora: 2018-ban első ízben lesz víz- és környezettudományi szekció)