VIII. Biológiai Tudományok Osztálya

Farkas Plakett 2018

A Straub Örökség Alapítvány a néhai Farkas Tibor akadémikus emlékére létrehozta és 2006-ban meghirdette a Farkas Tibor Plakettet, fiatal (35 év alatti), magyar anyanyelvű lipid és/vagy membránkutató számára. A plakett évente kerül kiosztásra. Ez évben 2018 április 15-ig lehet pályázni, elfogadott közleményekkel.

2018. január 18.

Felhívás

A Straub Örökség Alapítvány a néhai Farkas Tibor akadémikus emlékére létrehozta és 2006-ban meghirdette a Farkas Tibor Plakettet, fiatal (35 év alatti), magyar anyanyelvű lipid és/vagy membránkutató számára. A plakett évente kerül kiosztásra.

Ez évben 2018 április 15-ig lehet pályázni, elfogadott közleményekkel. A pályázati anyaghoz angolul írt önéletrajzot és két ajánlólevelet kérünk csatolni. Az ajánlott postai küldeményben feladott pályázati anyag címzettje Vígh László Kuratóriumi Elnök, MTA Szegedi Biológiai Központ (SzBK) Biokémiai Intézet, 6726 Szeged, Temesvári krt. 62 .

A Farkas Tibor Plakett díjazottjának kiválasztásáról - a Straub Örökség Alapítvány felkérésére - egy három tagú nemzetközi zsűri dönt.

A Plakettel járó díj nettó 200 ezer (kettőszáz ezer) Ft. A Farkas Plakett – szokásaink szerint - az SzBK-ban, a Straub Napok keretében kerül kiosztásra (ez évben is várhatóan május végén), ahol a Plakett díjazottja munkáját egy 25 perces előadásban ismerteti.

Szeged, 2018. január 15.

Vígh László sk.
Kuratóriumi Elnök