Tantárgy-pedagógiai Kutatási Program

Célok és programszintű eredmények az MTA Tantárgy-pedagógiai Kutatási Programjának első évében Célok és programszintű eredmények az MTA Tantárgy-pedagógiai Kutatási Programjának első évében

Célok és programszintű eredmények az MTA Tantárgy-pedagógiai Kutatási Programjának első évében

Az Akadémia 2016-ban Lovász László elnök kezdeményezésére indította el négyéves kutatási programját, amelynek keretében az oktatás szakmódszertani kérdéseire adnak tudományosan megalapozott válaszokat a támogatást elnyert kutatók, az általuk kidolgozott elméletet pedig aktív pedagógusok közreműködésével a gyakorlatban is kipróbálják. Az első év eredményeit és tapasztalatait összegezte Patkós András akadémikus, a Tantárgy-pedagógiai Kutatási Program Programtanácsának elnöke.

MTA SZTE Természettudomány Tanítása Kutatócsoport (videó) MTA SZTE Természettudomány Tanítása Kutatócsoport (videó)

MTA SZTE Természettudomány Tanítása Kutatócsoport (videó)

Korom Erzsébet és kutatócsoportja (MTA-SZTE Természettudomány Tanítása Kutatócsoport) a múlt évben kiemelt díjat nyert a finn nemzetközi StarT pályázaton. Most is neveztek, és a projektjeiket a legjobbak közé válogatták. Ebben a fázisban két videót kellett készíteni, melyeket az alábbi linkeken lehet megnézni. A munkák értékelésénél figyelembe veszik az adott videónál adható "like"-ok számát.

Trefort-kerti tájfutás Trefort-kerti tájfutás

Trefort-kerti tájfutás

2018. március 2-án megrendezésre került a Trefort-kerti Tájfutás vetélkedő, Az ELTE Egyetemi Anyanyelvi Napok programsorozatának keretén belül. A versenyt a NyelvEsély tantárgy-pedagógiai kutatócsoport és a Magyar jelnyelvi minor munkatársai készítették elő és vezényelték le.

Tükröt szeretnénk tartani – Pléh Csaba a közoktatásról az ATV-ben Tükröt szeretnénk tartani – Pléh Csaba a közoktatásról az ATV-ben

Tükröt szeretnénk tartani – Pléh Csaba a közoktatásról az ATV-ben

Az MTA Közoktatási Elnöki Bizottságának (KEB) állásfoglalásáról beszélt az ATV Start című reggeli műsorában Pléh Csaba akadémikus, a testület elnöke. A közelmúltban újjáalakult KEB vezetője felidézte a a műveltség iskolázási és tantervi beszűküléséről a napokban kiadott állásfoglalás előzményeit is.

Iskola a digitális korban – Pléh Csaba az InfoRádióban Iskola a digitális korban – Pléh Csaba az InfoRádióban

Iskola a digitális korban – Pléh Csaba az InfoRádióban

Hogyan változik a pedagógus szerepe akkor, amikor az információkhoz való hozzáférés egyre könnyebbé válik a gyermekek számára is? Egyebek mellett erről is beszélt Pléh Csaba, az MTA Közoktatási Elnöki Bizottság vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában.

  • 32 találat
  • További