Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia

Múzeumok éjszakája június 24-én

A Széchenyi Akadémia tagjait érintő programok

2017. június 23.

Ludwig Múzeum:

17:00-19:00: Jelenkor-est a Pécsi Műhely kiállításában

Kerekasztal-beszélgetés a Pécsi Műhelyről és tágabb kulturális környezetéről a pécsi Jelenkor folyóirat tagjainak közreműködésével. Résztvevők: Havasréti József, Parti Nagy Lajos költő, író, Várkonyi György, Ágoston Zoltán. A kiállítás kurátorai, Készman József és Doboviczki Attila. Irodalmi felolvasás: Pécshez kötődő írásaikból felolvasnak: Kiss Tibor Noé író, Parti Nagy Lajos költő, író, valamint Tóth Krisztina költő, író.
17:00-23:00: Éjszaka Andy Warhol nyomában – Szitaműhely

Az érdeklődők Pinczehelyi Sándor képzőművész által összeállított motívumokat szabadon felhasználva szitázhatnak egy képet egy táskára, amit aztán magunkkal is vihetnek.

17.00 – 18.30: Gyermek szitaműhely (10-14 éves korig)
19.00 – 23.00: Felnőtt szitaműhely (óránként kezdődő foglalkozások)

Petőfi Irodalmi Múzeum:


19:00-20:00: Arany – Bálint András legendás estje

Egy kevéssé ismert Arany Bálint András nagyszerű, lebilincselő tolmácsolásában.

Rendületlenül és mindvégig hisz a költészet erejében, abban, hogy romló világunkban nincs fontosabb, mint a pontosan fogalmazott emberi szó. A nyelv. A magyar nyelv. Ezért választottam Arany Jánost.” Bálint András

20:00: Tárgylesen

Pop up kiállítás Dragomán György, Sajó László és Tóth Krisztina közreműködésével a Móricz csizmája kiállításhoz kapcsolódóan.
21: 00: Szabó T. Anna tárlatvezetése

Annyi titkom maradt... ez a címe a száz évvel ezelőtt született Szabó Magdára emlékező legújabb kiállításnak. Szabó T. Annával a titkok után erednek és megpróbálnak párat megfejteni, feltárni.