Kodály-koncert az Akadémián – véget ért a Magyar Tudomány Ünnepe

A Marczibányi téri Kodály Iskola kórusának Kodály Zoltán tiszteletére szervezett koncertjével zárult az idei Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozata.

2017. december 7.

„A tudomány és a művészet sem lehet el egymás nélkül” – Barnabás Beáta ünnepi köszöntője.idézte Kodály Zoltánt Barnabás Beáta, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkárhelyettese. A zenetudós, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, 1946 és 1949 között elnöke ötven évvel ezelőtt, 1967-ben hunyt el.

Barnabás Beáta, az MTA főtitkárhelyettese Fotó: Szigeti Tamás / mta.hu

A Marczibányi téri Kodály Iskola kórusának Kodály Zoltán tiszteletére szervezett koncertjével zárult az idei Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozata a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében november 30-án. A koncerten az Aprók kara (3. osztályosok), a Gyermekkar (6–10. évfolyam), valamint a Junior Prima díjas Leánykar adott elő Kodály-dalokat Őri Csilla és Uhereczky Eszter karnagyok vezényletével.

A Marczibányi téri Kodály Iskola kórusa Fotó: Szigeti Tamás / mta.hu

„Kodály Zoltán életművében hangsúlyos szerepet töltenek be a kórusművek, valamint zenepedagógiai munkássága” – hangsúlyozta köszöntőjében Barnabás Beáta, aki 1962-ben, a zeneszerző 80. születésnapja alkalmából maga is énekelt a Szilágyi Erzsébet Gimnázium kamarakórusának tagjaként még Kodály Zoltán előtt.

A képre kattintva megtekintheti képgalériánkat.