Iskolákhoz vinné a szép és szórakoztató matematikát a Gondolkodás Öröme Alapítvány

A Repülő Iskola szervezői szeretnének az ősz folyamán minél több kilencedikes osztályhoz eljutni, hogy játékos és gondolkodtató alkalmakat tartsanak, melyeken a diákok a szokásostól eltérő módon foglalkozzunk matematikával. Mutatjuk, hol lehet jelentkezni!

2018. szeptember 19.

A Gondolkodás Öröme Alapítvány által szervezett újszerű oktatási kísérlet két részből áll. Az őszi félévében iskolákba látogatnak, és ott minél több érdeklődő kilencedikes diákot bevonva, a szokásostól eltérő megközelítésben mutatják be a matematika világát. Az országos körúton olyan diákokat szeretnénk felkutatni, akik bár tehetségesek matematikából, de eddigi tanulmányaik során ennek kibontakoztatására nem volt módjuk. A foglalkozások persze nemcsak a tehetségesebbek számára nyújthatnak nagy élményt, hiszen a diákok itt a tanórák szigorú keretein kívül találkozhatnak valóban érdekes és gondolkodásra csábító feladatokkal.

A program második részében, 2019 tavaszától intenzív tehetséggondozó foglalkozássorozat indul, ahol az érdeklődő diákok tovább fejleszthetik matematikai képességeiket.

Iskolák jelentkezését 2018. október 20-ig várják. Bővebb összefoglaló és jelentkezési lehetőség itt.

Kedvcsinálóként hallgassuk a tavalyi foglalkozások néhány résztvevőjét!