Az MTA Jelölőbizottság tájékoztatása

Az MTA Jelölőbizottság az MTA tisztújításával kapcsolatban vegyes eljárás mellett döntött: részben „search commitee”-s eljárást alkalmaz, részben befogadja a jelöléseket.

2016. november 14.

A nem újraválasztható tisztségviselők pozícióival kapcsolatban elektronikus közvélemény-kutatást tart, a többi tisztségviselő esetében pedig a jelölőbizottsági tagok útján fogadja a tudományos osztályoktól érkező javaslatokat. Az MTA tudományos osztályain keresztül lehetőség van a 2017–2020 közötti ciklusra minden pozíció tekintetében új jelölt ajánlására 2016. december 31-ig.

A Jelölőbizottság ezen ajánlások alapján alakítja ki a Közgyűlés elé kerülő végleges jelölőlistát, amelynek eljárásrendje a következő: a Jelölőbizottság elnöke azokat a tisztségviselőket, akiket a Jelölőbizottság jelölni kíván (akár korábban tisztséget betöltő, akár új személyről van szó) megkérdezi, hogy vállalják-e a következő ciklusra a jelölést. Ezt követően hivatalos jelöltté akkor válnak, ha a Jelölőbizottság jelöli őket a Közgyűlés számára.

Keviczky László s. k.
az MTA Jelölőbizottság elnöke