// ERC Nemzeti kapcsolattartó pont

Már elérhető a 2017-es ERC Consolidator Grant pályázat

Az ERC 2017-es Consolidator Grant pályázata már benyújtható

2016. november 30.

A European Research Council (ERC, Európai Kutatási Tanács) 2017. évi Consolidator Grant pályázata már benyújtható.

A pályázat 575 millió euró értékben a kutatók rendelkezésére áll, pályázatonként közel 2 millió euró összeg pályázható. Ez az összeg 320 kutató támogatására lesz elegendő.

A beadási határidő: 2017. február 9.

A Consolidator Grant esetében feltétel, hogy a kutatásvezetőnek az első PhD fokozatát legkevesebb hét és legfeljebb tizenkét évvel 2017. január 1-jét megelőzően kell megszereznie. Az első PhD megszerzése óta ténylegesen eltelt idő bizonyos estekben lerövidíthető.

Egy Consolidator Grant kutatásvezető esetében már kiemelkedő szempont a kutatási függetlenség és érettség. Elvárás, hogy a jelentkezőnek legyen számos fontos publikációja, amelyet a PhD témavezetője részvétele nélkül készített. A jelentkező kutatásvezetőnek be kell mutatnia a kutatási területének és karrierszakaszának megfelelő, korábbi eredményeit felsoroló, ígéretes eredményeit (track record), beleértve a jelentős publikációkat (mint fő szerző) nagy, nemzetközi és szakmailag lektorált multidiszciplináris tudományos folyóiratokban, vagy az adott terület vezető, nemzetközi és szakmailag lektorált folyóirataiban. Szintén igazolni kell a szakmailag jelentős, nemzetközi konferenciákon tartott előadásokat, elnyert szabadalmakat és díjakat.

Az ERC ezidáig közel 6500, a kutatói karrierje különböző csúcsán álló kutatót támogatott. Az ERC költségvetése a 2014-2020 közötti időszakra több, mint 13 milliárd euró, amely része a Horizon 2020 kutatási keretprogramnak.

A pályázatról további információt itt olvashat:

https://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/h2020/topics/erc-2017-cog.html