// ERC Nemzeti kapcsolattartó pont

Eredményt hirdetett az ERC a 2016. évi Advanced Grant pályázatokról

231 kutató összesen 540 millió eurós támogatást kap Advanced Grant projektje megvalósításához

2017. április 7.

2017. április 7-én hozta nyilvánosságra az ERC a 2016. évi Advanced Grant pályázati kiírás eredményeit. Az összesen 540 millió eurós költségvetési keretből 231 kutató támogatására van lehetőség. Az Advanced Grant pályázattípus esetében az 5 éves projekt költségkerete 2,5 millió euró.

Carlos Moedas, a tudományos kutatásért és innovációért felelős EU-biztos az eredményhirdetés kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy mostanra mind a 28 tagállam büszkélkedhet ERC-nyertessel.

A 2016-os Advanced Grant magyar szempontból is sikeres lett, három magyar kutató nyert támogatást a pályázatára: A magyar Advanced Grant nyertesek kutatási projektjéről az MTA a honlapján külön cikkben adott hírt.Acsády László (MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet), Csibra Gergely (CEU) és Pyber László (MTA Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet).

A pályázati kiírásra igen nagy volt az érdeklődés: 2400 pályázatot nyújtottak be, a sikerarány 9,6 % lett. További érdekesség, hogy a pályázók mintegy 16 %-a volt női kutató, és a támogatás 16 %-át kapták női kutatók.

A hírrel kapcsolatban további információ itt olvasható. A nyertesek valamennyi tudományterületet felölelő listája innen tölthető le.

A nyerteseknek gratulálunk!