// ERC Nemzeti kapcsolattartó pont

ERC és MSCA kutatói karrierfórumot és információs napot tartottunk

ERC és MSCA kutatói karrierfórumot és információs napot tartott az MTA Titkársága a European Research Council és a Marie Skłodowska-Curie Actions pályázatokra történő sikeres felkészülés érdekében

2017. május 29.

A Magyar Tudományos Akadémia Titkársága 2017. május 25-én ERC kutatói karrierfórumot és információs napot tartott, amely egyben az Európai Unió kutatói mobilitást segítő Marie Skłodowska-Curie (MSC) programját is igyekezett népszerűsíteni. A mobilitási program 20 éves évfordulója alkalmából a szervezésbe bekapcsolódott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal is.

Az információs nap célja az volt, hogy ERC és MSC nyertes kutatók sikeres kutatási projektjein keresztül, valamint kutatóintézmények vezetői és pályázati szakemberek bevonásával népszerűsítsük az ERC és MSC program pályázatait, valamint a karrierfórumon lehetőséget biztosítsunk a kutatók számára, hogy személyes konzultáció keretében tájékozódjanak az MTA és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kutatási pályázatairól és ösztöndíjairól.

Freund Tamás, az MTA alelnöke, valamint Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke köszöntőjével kezdődött a program, majd több ERC-, illetve MSCA-nyertes kutató tudományos előadásásban beszámolt azokról a kutatásokról, amelyeket a programok támogatásával folytat, és hasznos tanácsokat adott a leendő pályázóknak.

Ezt követően kerekasztal-beszélgetéssel folytatódott a program, amelyen tudományszervezők és kutatók mondták el véleményüket arról, miért fontos és hosszú távon is meghatározó állomása az ERC és az MSCA a kutatói életpályájuknak. Az egész napos rendezvénysorozatot karrierfórum zárta. Ezen az érdeklődő kutatóknak - a két európai program mellett - az MTA és az NKFI Hivatal pályázataival foglalkozó szakemberek, valamint az MTA Titkárság keretében működő ERC nemzeti kapcsolattartó pont (ERC NCP) munkatársai adtak tájékoztatást.

A teljes cikk itt olvasható: https://mta.hu/mta_hirei/erc-msca-informacios-nap-kutatoknak-az-akademian-107749

Az előadások itt hallgathatóak meg: https://www.youtube.com/watch?v=rBWvKFVihWo

Dénes Ádám az MTA KOKI kutatója, ERC Consolidator Grant nyertes ismerteti kutatását