II. Filozófiai és Történettudományok Osztálya

Meghívó Borhi László előadására

Borhi László, az MTA doktora Gyenge államok és nagyhatalmak a nemzetközi térben címmel tart előadást 2018. február 1-én 15,00 órától az MTA Székház Felolvasótermében.

A magyar holokauszt: áldozatiság és emlékezet konferencia

A magyar holokauszt: áldozatiság és emlékezet” konferenciára a Central European University és az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont szervezésében 2017. december 18-án került sor, melyen fiatal kutatók mutatták be új kutatási eredményeiket.

Elhunyt Garas Klára művészettörténész, az MTA rendes tagja Elhunyt Garas Klára művészettörténész, az MTA rendes tagja

Elhunyt Garas Klára művészettörténész, az MTA rendes tagja

Életének 99. évében, június 26-án elhunyt Garas Klára művészettörténész, a budapesti Szépművészeti Múzeum egykori főigazgatója, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Művei között mindmáig alapvetőnek számító kézikönyv és tudományos művészmonográfiák Európa-szerte követett mintája egyaránt megtalálható. Írásaiban az elsők között jelentek meg a művészetszociológia, a képkutatás és a gyűjtéstörténet szempontjai is.

A Művészettörténeti Tudományos Bizottság Opus Mirabile elismerései (2016)

A Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi és Filozófiai Osztályának Művészettörténeti Tudományos Bizottsága először az 1994. év művészettörténeti publikációinak legjavát díjazta Opus Mirabile elismeréseivel. Azóta minden évben sor kerül a Bizottság tagjainak szavazatai alapján a díjak átadására. A 2016. évi publikációk értékelésére, az elismerő oklevelek átadására 2016. június 9-én került sor a Akadémia székházának Kistermében.

Sipos Gábor külső tag székfoglalója

A Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai és Történettudományok Osztálya tisztelettel meghívja Sipos Gábor, az MTA külső tagja Az erdélyi reformátusok zsinatai a 17–18. században c. székfoglaló előadására.

  • 41 találat
  • További