MTA Székház - Díszterem 1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.
Részletek
A tudományos rendezvény keretében a fő cél áttekintést adni a világ baromfitenyésztésében folyó új kutatási és műszaki-technológiai fejlesztési irányokról. Célunk továbbá tájékoztatást adni a legfontosabb hazai vállalati körben legújabban megvalósult vagy folyamatban lévő K+F programokról, amelyek nemzetközi összehasonlításban is számottevőek. Az előadások többségét vezető kutatók és vállalati szakemberek társszerzőségével tartjuk, demonstrálva a legtöbb területen a vállalati szféra és a kutatóhelyek szoros és hatékony együttműködését is.
Horn Péter, rendes tag, Csorbai Attila: Főbb kutatási és fejlesztési trendek a világ baromfitenyésztésében (a XXV World’s Poultry Congress and World Expo, Beijing – 2016 tapasztalatai alapján)
Bárány László, Erdélyi István PhD: Innováció és kutatásfejlesztés a baromfitermék-előállítás gyakorlatában (brojler- és pulykahús-termelés)
Budai Zoltán, Sütő Zoltán PhD: Kutatásfejlesztés a TETRA tojóhibrid-nemesítésben
Kozák János kandidátus, Szász Sándor: Mai irányok a víziszárnyas-tenyésztésben
Hidas András kandidátus, Lipptói Krisztina PhD: Biotechnológia a baromfitenyésztésben
Dublecz Károly kandidátus, Tossenberger János PhD: A baromfi-takarmányozás mai trendjei
Szervező
MTA Agrártudományok Osztálya Állatnemesítési, - tenyésztési, Takarmányozási és Gyepgazdálkodási Tudományos Bizottság