Eseménynaptár

Vonalas létesítmények és élővilág: kapcsolatok, megoldások, monitoring

Műhelytalálkozó

Időpont

2016. május 4., 10:00 óra

Helyszín

Fővárosi Állat- és Növénykert - Barlangterem
1146 Budapest, Állatkerti körút 6-8.

Részletek

IENE Műhelytalálkozó - Dr. Puky Miklós Gábor emlékkonferencia

A Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpont Duna-kutató Intézet, a Varangy Akciócsoport Egyesület és a Főváros Állat- és Növénykert az MBT Környezet- és Természetvédelmi Szakosztálya keretében szervezett soron következő IENE műhelytalálkozójának témája a vonalas létesítmények, csatornák, utak, vasutak és az élővilág kapcsolata különös tekintettel az utóbbi védelmére.

A találkozó célja, hogy fórumot teremtsen a területen dolgozó hazai és külföldi kutatóknak és gyakorlati szakembereknek, mérnököknek, biológusoknak és természetvédőknek, lehetőséget adva a párbeszédre, sikeres és kevésbé sikeres programok áttekintésére. Az ülés nyitott, azon a témában jártas szakembereket illetve az érdeklődőket is szívesen látjuk. A műhelytalálkozó Dr. Puky Miklós Gábor biológus és természetvédő emléke előtt tisztelegve egyben emlékkonferencia is.

A program a vonalas létesítmények és az élővilág kapcsolatrendszerének széles spektrumát öleli fel, abban botanikai, gerinctelenekkel és gerincesekkel foglalkozó témakörök egyaránt szerepelnek. Az ülés első szekciójában hazai szakemberek számolnak be a CEDR által támogatott Harmony project keretében végzett munkáról. Az előzetes tervek szerint az egynapos előadássorozatot poszter szekció, fakultatív közösségi program, valamint az érdeklődéstől függően kisebb szakmai kirándulás zárja.

Szervezők

Fővárosi Állat- és Növénykert

MBT Környezet- és Természetvédelmi Szakosztálya

ÖK Duna-kutató Intézet

Varangy Akciócsoport Egyesület

Kapcsolattartó

Weiperth András