RSS
128402

MTMT – Magyar Tudományos Művek Tára

MTMT - Magyar Tudományos Művek Tára
A Magyar Tudományos Akadémia Elnökségének határozata alapján 2009. július 1-jével kezdte meg működését a hazai tudományos kutatás eredményeinek hiteles nyilvántartására és bemutatására létrehozott MTMT. A sok célra hasznosítható nemzeti bibliográfiai adatbázisba ellenőrzött módon tölthetők fel a részt vevő intézmények kutatóinak tudományos munkásságát és teljesítményét jellemző adatok. Az MTMT alapító intézményei: a Magyar Tudományos Akadémia, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság, a Magyar Rektori Konferencia, az Országos Tudományos Kutatási Alapprogram és az Országos Doktori Tanács.

Az alapítók példáját követve a hazai egyetemek többsége, főiskolák és egészségügyi intézmények is csatlakoztak az MTMT-hez. A folyamatosan bővülő adatbázis lehetővé teszi, hogy egységes szerkezetben legyenek elérhetők a tudományos intézmények összesített, illetve a tudományos kutatók egyéni közleményei és idéző közleményei, megkönnyítve a pályázatok benyújtását és a kutatási teljesítmény értékelését.

Részletek a www.mtmt.hu [1] portálon.

 

KPA - Köztestületi Publikációs Adattár
Az MTA Elnöksége 2003-ban döntött a Köztestületi Publikációs Adattár létrehozásáról. Célja a köztestületi tagok közleményeire és azok idézettségére vonatkozó adatok összegyűjtése és tárolása. Az MTMT feltöltésével a KPA-ban tárolt adatok jelentős része a csatlakozó intézményekhez kerül. Az MTMT tagintézményeihez nem tartozó magyar kutatók közleményeit és idéző közleményeit a jövőben is az MTA Kutatásszervezési Intézete gondozza a KPA keretei között. Az adatbázisban elkülönítve kereshetők a köztestületi tagokra vonatkozó adatok.

Belépés: www.mtakoztest.hu/kpa.htm [2]