Akadémiai Klub

Vacsoraestek - ínyenceknek

Vacsoraestek az Akadémiai Klub éttermében

2018. április 16. 19.00 óra

Akadémiai Klub Vörösmarty-terem

A Balaton vonzásában
Meghívott vendég: Váli Péter (VáliBor)
A badacsonyörsi VáliBor évek óta biztos pont a borkedvelők között. A kicsiny birtok mára már nem csak a Péter által jó ízléssel készített borokkal, hanem vendégházzal, fogadóval, házias fogásokkal várja a vendégeket. Most nem kell a tanúhegyekig utazni, hogy mi is megkóstolhassuk a “hegy levét”.

Étel- és borsor:
Aperitif: Budai zöld, 2017
Amuse bouche: Sonkák magvakkal és sajtokkal
Hideg indiai jércenyárs mentás joghurthabbal, salátákkal és zöldségchutney-val
Vince bora, 2016 (zeusz, hárslevelű, sárgamuskotály)
Sültkacsa-leves húsával és töltött tésztával
Szürkebarát, 2016
Grillezett fogasfilé narancsos paszternákpürével és édesburgonya-chipsszel
Tabula Rasa, 2016 (rajnai- és olaszrizling)
Lime sorbett
Luca bora, 2017 (ottonel muskotály és budai zöld)
Érlelt bárányfartő csicsókás árparizottóval, sült céklával és rozmaringos pecsenyelével
Pinot noir, 2016
Mákos almatorta
Édes négyes, 2015
Hordós érlelésű törkölypálinka, 2010
Ásványvíz, kávé tejjel

A vacsora ára 9 500 Ft/fő. Jelentkezni – a vacsora árának befizetésével – az Akadémiai Klub éttermében
2018. április 12-ig (csütörtök) lehet. Tel.: +36-1-312-0626; 411-6371.



2018. május 14. 19.00 óra

Akadémiai Klub Vörösmarty-terem

Bemutatkoznak az “MTA Bora 2018” borkiválasztás nyertes borai

Ebben az esztendőben immáron kilencedik alkalommal ült össze a tudósokból, borszakírókból, boros szakemberekből álló zsűri, hogy kiválassza az MTA borait. Hét kategóriában versenyeztek hazánk kitűnő borvidékeinek termékei. Ezekből adunk ízelítőt e májusi estén.

Étel- és borsor:
Aperitif: Szöllősi Rosé, 2017, Szöllősi Pince (MTA Bora, középkategória rozéborai)
Amuse bouche: Jércesült szarvassonkával és zöldspárgával
Szójában pácolt lazac kéksajtkrémmel, paradicsomokkal
Szent György-hegyi Chardonnay, 2017, Nyári Pince (MTA Bora, középkategória fehérborai)
Málnaleves vaníliazselével
Fehérmorzsás szürkeharcsa újburgonyával és uborkatatárral
Száka Olaszrizling, Figula Pince, 2015 (MTA Bora, felső kategória fehérborai)
Bikafartő töklecsós nudlival
Immortal Cuvée, 2015, Tiffán Ede és Zsolt Pincészete (MTA Bora, középkategória vörösborai)
Villányi Cabernet Sauvignon Premium, 2012, Koch Borászat (MTA Bora, felső kategória vörösborai)
Vaníliamousse gyümölcslekvárokkal, üvegcukorral
Zsófia Cuvée, 2016, Pelle Pince (MTA Bora, középkategória félédes-édes borai)
Ásványvíz, kávé tejjel

A vacsora ára 9 500 Ft/fő. Jelentkezni – a vacsora árának befizetésével – az Akadémiai Klub éttermében
2018. május 10-ig (csütörtök) lehet. Tel.: +36-1-312-0626; 411-6371


Utolsó gasztronómiai estünket 2018. június 29-én (péntek) rendezzük,hagyományainkhoz híven az MTA Székház udvarán.