Akadémiai Klub

Vacsoraestek - ínyenceknek

Vacsoraestek az Akadémiai Klub éttermében

2017. október 30. (hétfő) 19.00 óra, Akadémiai Klub, Vörösmarty-terem

Szétnéztünk a klub pincéjében és néhány izgalmas borra leltünk. Ezekkel kísérjük az októberi fogásokat.

Étel- és italsor:

Francois President Brut - pezsgő
Faszenes kecskesajt – amouse bouce

Szarvasgerinc-carpaccio ököruszály-zselé és rókagomba
Móri Olaszrizling (Olló), 2014/2015 – Csetvei Pince

Fürjleves buggyantott tojással

Grillezett durbincs paradicsomlekvárral, cukkinivirággal
Holdfény Cuvée, 2011 – Holdvölgy Pince (Akadémia Catering bora)

Bbq marhaoldalas pancettás zöldbabbal, fekete répával
Áldás Egri bikavér, 2015 – St. Andrea Pincészet, Eger

Sütőtök panna cotta mákhabbal
Tramontana, 2015 – Bujdosó Pince, Balatonboglár

A vacsora ára 8 800 Ft/fő. Jelentkezni – a vacsora árának befizetésével – az Akadémiai Klub éttermében 2017. október 26-ig (csütörtök) lehet. Tel.: +36-1-312-0626; 411-6371.


2017. november 20. (hétfő) 19.00 óra, Akadémiai Klub, Vörösmarty-terem

Vendégünk az Esterházy Pincészet, Kismarton-Darázsfalu (Eisenstadt–Trausdorf)

A hercegi pincészet 1758 óta működik, de a Kismarton melletti borászat már a XXI. századot idézi. A vacsorát az ő boraik kísérik majd. A borokat bemutatja: Stefan Tscheppe, ügyvezető igazgató

Étel- és italsor:

Aperitif: Hagyományos palackos erjesztésű pezsgő, Blanc de Noirs
Tempurált polip jércehálóval, citromvinaigrette salátákkal
Sauvignon Blanc, 2016
Grillezett nyúlgerinc körtekaramellel
Chardonnay Leithaberg, 2016
Bárányborda és szarvasbélszín mákoskalács-felfújttal, sütőtökpürével
Blaufränkisch Leithaberg, 2015
Merlot Schneiderteil, 2013
Vanília-sorbet
Blue’ 61
(Márványos, lágypenészes kéksajt, vörös áfonyában érlelve)
Trockenbeerenauslese

A vacsora ára 8 800 Ft/fő. Jelentkezni – a vacsora árának befizetésével – az Akadémiai Klub éttermében
2017. november 16-ig (csütörtök) lehet. Tel.: +36-1-312-0626; 411-6371.